אופירה פחימה-יחיאה עם המתכונים לשבועות (ציומים: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)
אופירה פחימה-יחיאה עם המתכונים לשבועות (ציומים: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)

הבאנו ביכורים: המתכונים של אופירה פחימה-יחיא לחג השבועות

מתכונים חגיגיים לשבועות של שפית אופירה פחימה-יחיא, גורו של בישול ואפייה מתוצרת בית שמש. חג שמח

פורסם בתאריך: 27.5.20 13:51

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב וקוקוס

המצרכים לתבנית בינונית חד פעמי מרובעת:
2 שרוולים פתי בר וניל (אני אוהבת של אסם יותר עבה ולכן יותר בשרני)
500 מ"ל שמנת להקצפה
500 ג' גבינה לבנה 5 אחוז
3 כפות קוקס
1/2 כוס חלב
5 כפות סוכר
1 חבילת אינסטנט פודניג וניל
1 צנצנת ריבת חלב (אני אוהבת של פוליבה בצנצנת זכוכית)
קוקוס
1 ו-1/2 כוסות חלב עם 1 כפית תמצית וניל להרטבת הביסקוויטים (אני מרטיבה לשניה ומיד מעבירה לתבנית שלא יישבר).


עוגת ביסקוויטים ריבת חלב וקוקוס (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב וקוקוס (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)


אופן הכנת המלית:
בקערת מיקסר נשים שמנת להקצפה, סוכר, פודניג, חלב ונקציף לקצף יציב.
נקפל לתוך הקצפת גבינה ו-3 כפות קוקוס, והמלית מוכנה.

הרכבת העוגה:
אני שמה בצד חצי כוס ריבת חלב לקישוט, ואת הצנצנת מכניסה לקערה עם מים חמים.
מורחים ריבת חלב, שכבה דקה על הפתי בר ומעל 1/3 מהקרם.
שוב שכבה של פתי בר (רטובים) ומורחים שכבה של ריבת חלב ושוב קרם.
מעל עוד שכבת ביסקוויטים, ומעל שכבה דקה של קרם ומקשטים בריבת חלב וקוקוס.
מכניסים לשעה למקפיא, מורדים למקרר ל-3 שעות.

מגישים שילוב נדיר של עוגת ביסקוויטים עם ריבת חלב וקוקוס.


אופירה פחימה-יחיא (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)

אופירה פחימה-יחיא (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)


 הורידו את האפליקציה של "כל העיר בית שמש" – אנדרואיד

 הורידו את האפליקציה של "כל העיר בית שמש" – אייפון

 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר בית שמש אונליין2"

 "כל העיר בית שמש" בפייסבוק


פס גבינה

מתכון אליפות לשבועות חג הגבינות

המצרכים לבצק:
3 ו-1/2 כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
25 גרם שמרית
1 כפית סוכר
1/2 גביע שמנת חמוצה
קורט מלח
3 חלמונים


פס גבינה לשבועות (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)

פס גבינה לשבועות (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)


המצרכים למלית עשירה ל-4 פסי גבינה:
2 גבינה טוב טעם
500 גרם גבינה לבנה
1 פודניג וניל
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון (לא חייב)
2 ביצים
3 כפות קמח
1 ביצה טרופה למריחה מעל הפס

המצרכים לסירופ:
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 סוכר וניל
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
לשים במיקסר עם וו לישה קמח, חלמונים, בכוס של החלב להוסיף שמרית וכף סוכר ולהוסיף לקערה.
להוסיף מרגרינה, קורט מלח, סוכר, שמנת וללוש הכל.
בסיום לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה שלם.
למחרת, לערבב בקערה נפרדת את כל מצרכי המלית, לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים, לרדד למלבן.
באמצע לשים מהמלית בנדיבות, את שני הצדדים לחרוץ פסים ולסגור פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל.
להבריש ביצה ולהכניס לתנור ב-180 מעלות עד להזהבה.
להכין את הסירופ, וכשהפס יוצא חם מהתנור להבריש.
לקרר היטב ולהנות.

עוגת מוס גבינה ואוראו

המצרכים:
תבנית רינג 20 ס"מ
20 עוגיות אוראו
50 גרם חמאה מומסת
מערבבים הכל למסה אחידה.
נרפד בנייר אפייה את התבנית, נשמן מעט ניצוק את מסת התחתית, נשטח ונקפיא כ-10 דקות.


עוגת מוס גבינה ואוראו (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)

עוגת מוס גבינה ואוראו (צילום: באדיבות אופירה פחימה-יחיא)


המצרכים לעוגה:
500 גרם גבינה לבנה
1 חבילת אינסטנט פודניג וניל
10 גרם גילטין עם 50 מ"ל מים
500 מ"ל שמנת להקצפה השף הלבן תנובה
2\1 כוס סוכר

בקערה נוספת:
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
1 כוס חלב

אופן ההכנה:
נמיס במיקרוגל את השוקולד עם החמאה והחלב.
בקערה נוספת נשים בלילה להכנת עוגת גבינה, נוסיף פודניג ונטרוף היטב. נוסיף גילטין (את הגילטין מערבבים היטב עם המים מכניסים למקרר עד שיתקשה, נמיס ממש כמה שניות במיקרו).
נוסיף לבלילה של הגבינה ונטרוף. נוסיף את השוקולד המומס עם החמאה והחלב ונטרוף היטב.
עכשיו נקציף שמנת להקצפה עם סוכר למרקם יוגרט ונטרוף הכל יחד. נוסיף 8 עוגיות אוראו טחונות ונערבב בעדינות.
נשמור בכוס מלית לקישוט ונכניס למקפיא ל 5 שעות.

המצרכים להכנת גנאש שוקולד חלב לציפוי:
1 כוס שמנת להקצפה
200 גרם שוקלד חלב
להמיס ביחד, לצקת על העוגה שהיא קפואה ולהחזיר למקפיא.
כשהשוקולד מתקשה, נזלף את המלית שנשארה.

נקשט כמו שאנחנו אוהבים.

תגובות

אין תגובות

תגיות:

🔔

בית שמש

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות