כ-50 בני נוער בסיכון תושבי בית שמש, אינם יודעים אם ילמדו במסגרת חינוכית בשנה הבאה. על רקע הקושי של משרד החינוך בתקצוב פרויקטים, נמצאת בסכנת סגירה גם תכנית היל"ה – השלמת יסוד ולימודי השכלה – לנוער נושר ונוער בסיכון. התקציב לתכנית עדיין לא אושר על ידי משרד החינוך, שבו טוענים כי עד שלא יועבר תקציב שנתי כולל לא ניתן יהיה לתקצב תכניות כמו היל"ה שפועלת גם בבית שמש.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר בית שמש אונליין2"
הורידו את האפליקציה של "כל העיר בית שמש" – אנדרואיד
הורידו את האפליקציה של "כל העיר בית שמש" – אייפון
מוטי סעדון, מנהל המחלקה לקידום נוער בעיריית בית שמש, מתייחס בשיחה עם "כל העיר בית שמש" למצב תכנית היל"ה שכאמור מעניקה מענה לכ-50 תלמידים בעיר. "בגלל התקציב שלא הועבר למשרד החינוך, הוחלט לסגור את תכנית היל"ה", מציין סעדון. "בבית שמש יש שני מרכזי קידום נוער – אחד לנערות מהמגזר החרדי, והשני למגזר הכללי. נכון לעכשיו, שני המרכזים האלה לא יפתחו את שנת הלימודים הבאה, מה שאומר שיש כרגע בסביבות 50 תלמידים ללא מסגרת חינוכית לשנה הבאה".
"מדובר בתלמידים שנמצאים בדרגת הסיכון הגבוהה ביותר בעיר", מוסיף סעדון. "נוער שנפלט מכל מסגרת אפשרית של בית ספר והגיע אלינו, או שאנחנו אתרנו אותו ברחוב ושיבצנו בתכנית. צריך להבין שכל ילד שהגיע למסגרת כזו עבר לפחות 8 מסגרות לימוד. אלו תלמידים שנפלטו מהכל, וזה המוצא האחרון".
לדברי סעדון, "המצב כרגע בכל הארץ הוא שאנו מעלים את המודעות של קידום הנוער ברשתות החברתיות ובתקשורת, ותיערך הפגנה בכנסת בנושא. ובנוסף, אנחנו מנסים לרתום את ראשי הרשויות המקומיות – אני דיברתי בנושא עם ראש העיר עליזה בלוך שהבטיחה להירתם, ובנוסף נפגשתי עם קובי עמר ראש מינהל החינוך בעירייה".
"תכנית קידום נוער היל"ה היא מיוחדת", מסכם ומדגיש סעדון. "זה לא כמו תכנית חמש יחידות מתמטיקה שמבוטלת בשל חוסר תקציב – כאן מדובר בתכנית שמצילה מהרחוב בני נוער. במידה ולא תהיה להם מסגרת, הפגיעה תהיה חמורה. לא מדובר בנערים שיישבו בבית, הם היו ברחוב, מעורבים בסמים, אלכוהול וכו'. אני לא מאמין שהמסגרת הזו תיסגר כי המדינה מחויבת להעניק השכלה לכולם – זה פשוט כמו לסגור בית ספר, וזה לא יכול להיות".
תגובות